Slovenija
19 ogledov

Za mize in stole 43 tisoč € na leto

Pisarna Anže Petkovšek
Ministrstvo za delo. Povsod nima svojega pisarniškega pohištva, zato ga najema.

Ministrstvo za delo ne najema le prostorov, o čemer smo pisali pred dobrim tednom, temveč tudi pohištvo. Za to porabi več kot 43 tisoč evrov na leto, kar je približno polovica mesečne najemnine za prostore.

Na Zemljemerski ulici 12 za najem stolov, miz, omar in druge opreme podjetju Avtoakustika, ki je v lasti nepremičninskega mogotca Aleksandra Jereba, plačujejo 3.268 evrov (brez DDV) na mesec, za pohištvo na Slovenski cesti 54 pa podjetjema Avtotehna in Centrocom 372 evrov (brez DDV).

Za novo lokacijo na Kotnikovi ulici 28, kamor se bodo s štirih naslovov preselili konec leta, so pohištvo večinoma kupili sami; zanj so odšteli dobrih 632 tisoč evrov. Le prostore za ministrski kabinet in prostore v drugem nadstropju bodo najemali opremljene – najemnina, ki jo bodo morali vsak mesec odšteti Iskri nekdanjega ministra za finance Dušana Šešoka in podjetju DRI, bo 1.883 evrov.

Staro pisarniško opremo, ki so jo uporabljali na Kotnikovi ulici 5, bodo dobili centri za socialno delo, preživninski sklad in oddelek sodišča za verodostojno listino.

Komentarjev 2
  • mirko 20:03 24.oktober 2011.

    Za takšen denar bi se lahko kupilo lastno pohištvo, vendar ne najvišjega cenovnega razreda. Korupcija v državni upravi še vedno deluje kljub gospodarski katastrofi.To je v posmeh državljanom, ki jim oblast vedno bolj zateguje pas. Ljudje v državni upravi ...prikaži več poslujejo samo z firmami v lasti njihovih znancev in prijateljev. Minister Svetlik je moral za takšno poslovanje celo v angliji študirat. Svaka mu čast, je res pravi strokovnjak na svojem področju. Tako zna malo kdo davkoplačevalce okrog prenašat.

  • albert 13:04 24.oktober 2011.

    Kakšna recesija imamo mi dovolj denarja, vendar gre za vladne riti!