Slovenija
91 ogledov

Za najemnino tudi 10 tisoč evrov na mesec

Luksuzno stanovanje
1/4
nepremicnine.net
Predvsem tuji diplomati in poslovneži za najemnino dajo več kot dva tisoč evrov na mesec.

Na spletu smo našli stanovanje v središču Ljubljane, ki ga oddajajo za 6.800 evrov na mesec. Gre za 250 kvadratnih metrov veliko stanovanje s pogledom na Tromostovje, ki so ga nazadnje prenovili leta 2007.

Sledi mu stanovanje na 438 kvadratnih metrih, najemnina pa je 5.256 evrov na mesec. "Nahaja se v lastni etaži, je 250 metrov od Tromostovja. Tlorisna zasnova stanovanja omogoča ureditev reprezentančnih prostorov, predstavništev ali le prestižnega stanovanja, primernega za veleposlanika," je zapisano v oglasu. Morebitni najemnik lahko za šeststo evrov na mesec najame tudi šest parkirnih prostorov.

Tudi tujci varčujejo

"Povpraševanje je," pravi Zoran Đukić, direktor agencije Stoja nepremičnine, in dodaja, da se zanje zanimajo tuji poslovneži in diplomati. Do zdaj je bila najdražja najemnina za stanovanje, ki so ga oddali, tudi več kot 10 tisoč evrov na mesec, in sicer za šeststo kvadratnih metrov veliko stanovanje.

Tudi Katja Tominc, direktorica Agencije Barbara nepremičnine, je potrdila, da taka stanovanja zanimajo le tuje diplomate in predstavnike tujih firm: "Vendar morajo biti ti na visokem položaju za tako visoko najemnino. Stanovanja, kjer je najemnina višja od dva tisoč evrov, v 99 odstotkih najamejo tujci." Dodaja, da tudi ti varčujejo in da se tuje ambasade, kot so Švedi in Finci, umikajo iz Slovenije. Po njenih besedah je največ povpraševanja po takih stanovanjih v poletnih mesecih, predvsem avgusta. "Takrat prihajajo tisti, ki imajo šoloobvezne otroke, ker so vezani na šolsko leto."

Bazen in pohištvo iz Ikee

Med oglasi smo zasledili, da stanovanja, kjer je najemnina višja od dva tisoč evrov, ne oddajajo le v središču mesta, ampak tudi na primer ob avtocesti po šentviškem predoru (iz smeri Gorenjske) ali na Dolgem mostu. Samo eno od teh dragih stanovanj ima bazen, savno in solarij. Eno od teh, kot je razvidno iz fotografij, pa je opremljeno tudi s pohištvom iz Ikee.

Komentarjev 1
  • reider 20:33 19.julij 2012.

    Ej on z bazenom si bom najel če že bom!ker rabim bazen za moje tri bele račke-naše ljubljenčke