Slovenija
37 ogledov

Za najstarejšo prijavo ne vedo

delavci Izotk Golob
Bralec črno gradnjo prijavil pred letom in pol, zgodilo se ni še nič.

Na inšpektoratu za promet, energetiko in prostor ne vedo, koliko je stara najstarejša prijava, za katero še niso začeli postopka ali opravili ogleda, prav tako ne vedo, koliko časa povprečno mine od prijave do ogleda inšpektorja na terenu. Kot so nam pojasnili, statistike o tem ne vodijo.

O tem smo jih povprašali, ker se je na nas obrnil bralec, ki je maja lani prijavil črno gradnjo v svoji bližini, v več kot letu in pol pa inšpektorat še ni ukrepal oziroma bralec s tem vsaj ni bil seznanjen, čeprav jih je v prijavi prosil, naj ga o ukrepih obvestijo. Na svoji spletni strani inšpektorat opozarja, da prijavitelji nimajo položaja stranke v postopku, toda kot so nam pojasnili, mora inšpektor vlagatelje na njihovo zahtevo o ukrepih obvestiti.

Letos so stopili na plin

Lani je na gradbeno inšpekcijo prispelo 3.851 prijav, letos do 10. oktobra pa 3.245. Lani je gradbena inšpekcija zaključila 3.680 zadev, letos do 10. oktobra pa 4.988. Na inšpektoratu poudarjajo, da “gradbeni inšpektorji poleg vsako leto na novo začetih postopkov vodijo tudi postopke iz preteklih let, saj velik del postopkov gradbene inšpekcije traja več let”. Dodajajo, da so nezakonite gradnje le ena od kršitev, ki jih preverjajo.

Na inšpektoratu za promet, energetiko in prostor je zaposlenih 199 javnih uslužbencev, od tega 150 inšpektorjev; med njimi 77 gradbenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.