Slovenija
24 ogledov

"Za nas je slabo, da se privatizacija vleče"

Nadzorniki so izvolili novo vodstvo. Žurnal24 main
Šef našega največjega operaterja ni naklonjen delitvi družbe na infrastrukturni in storitveni del. Kritičen je tudi do načina prodaje družbe, ki se vleče v nedogles.

"To nam lahko govorijo tudi primeri prodaj drugih družb, ki so se vlekli v nedogled in sami veste, kakšen je bil na koncu izplen za lastnike," je glede podaljševanja postopka prodaje dejal predsednik uprave Telekoma Rudolf Skobe.

Ob tem je poudaril, da je v interesu družbe, da se proces privatizacije odvija nemoteno in da je zaključen v čim krajšem času, saj obremenjuje tekoče poslovanje družbe.

Delitev ne prinese nič dobrega

Glede morebitne delitve družbe na storitveni in infrastrukturni del pa je dejal, da bi jo uprava družbe že predlagala, če bi bilo to za Telekom dobro. "Te zamisli ne znamo niti komentirati, ker si ne predstavljamo, kako bi bilo to v praksi izvedljivo, in zakaj bi to v praksi sploh izvajali, glede na to, da imamo na fiksnem segmentu infrastrukturno konkurenco, ravno letos pa je država operaterjem pobrala frekvenčnino za naslednjih 15 let," je dejal.

Telekom naj bi prodali še letos

Jasna časovnica privatizacije sicer ni znana. Predsednik uprave slovenskega državnega holdinga (SDH) Matej Pirc je v začetku meseca dejal, da naj bi se predstavitve poslovodstva družbe potencialnim kupcem začela prvi teden v septembru. Zavezujoče ponudbe v SDH pričakujejo do sredine oktobra, podpis o prodaji družbe pa do konca oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.