Slovenija
13 ogledov

Za neodvisno presojo naložbe v Teš 6

(Foto: Mojca Marot) Žurnal24 main
Gospodarsko ministrstvo bo vladi predlagalo, naj naloži upravi HSE, da v najkrajšem času izbere izvajalca za neodvisno presojo ekonomske smotrnosti naložbe v Teš 6.

Kot so danes sporočili iz kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja, je namen tovrstne neodvisne presoje pridobitev informacije glede smotrnosti načrtovanega projekta in izvedbe šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš).

Vlada se je 18. marca sicer seznanila z doslej opravljenimi dejanji pri naložbi v Teš 6. Poslovodstvu HSE je takrat med drugim naložila, naj Teš zaradi spremenjenih razmer na svetovnem trgu investicijske opreme poskuša doseči znižanje cen opreme, ki jo bo Tešu dobavil Alstom.

Vrednost pogodbe, ki sta jo za dobavo investicijske opreme podpisala Alstom in Teš, je zdaj, potem ko so lani izpogajali približno za sto milijonov evrov znižanja, okoli 695 milijonov evrov. Direktor Teša Uroš Rotnik se bo s predstavniki Alstoma po napovedih srečal aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.