Slovenija
19 ogledov

Za NLB še letos sto milijonov

NLB Boštjan Tacol
Čeprav so pogajanja o dokapitalizaciji Nove Ljubljanske banke (NLB) zamrznjena do prihoda nove vlade, naj bi banko še letos finančno okrepili za sto milijonov evrov.

Agencija za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) in NLB načrtujeta, da bi banko kapitalsko utrdili s hibridnimi konvertibilnimi obveznicami v znesku sto milijonov evrov.

Te bi do konca leta financirali z denarjem, ki je za dokapitalizacijo NLB rezerviran v državnem proračunu, poroča Delo, ki se sklicuje na vire blizu AUKN in NLB.

Sama kapitalska utrditev banke s takšnimi obveznicami bi namreč bila le začasna, saj bi jih po dokončanju pogajanj o dokapitalizaciji spremenili v lastniški vložek države v NLB. Medtem pa naj bi se za vstop v NLB spet začel zanimati investicijski sklad Apax.

Pogajanja o dokapitalizaciji NLB med potencialnimi tujimi investitorji (EBRD, IFC, KBC) in AUKN so sicer zamrznjena do prihoda nove vlade, oziroma še vsaj do prve polovice januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.