Slovenija
3 ogledov

“Za nove zaposlitve se ni bati”

V Krki vidijo še veliko poslovnih priložnosti kot samostojno podjetje; za letos Žurnal24 main
Lanska prodaja je primerljiva s predlansko, letos so cilji višji.

“Če smo bili lani zaradi težkih svetovnih gospodarskih razmer usmerjeni v ohranitev ravni prodaje leta predtem, bomo letos osredotočeni na to, da raven prodaje povečamo,” je včeraj dejal predsednik uprave Krke in generalni direktor Jože Colarič.

Skupina Krka je lani prodala za 951 milijonov evrov izdelkov in storitev, od tega 89 odstotkov v tujini. “Naša strateška opredelitev je jasna: vidimo še veliko priložnosti kot samostojno podjetje, a spremljamo tudi dogajanje na področju prevzemanja ali združevanja podjetij,” je povedal Colarič.

Ker je Krka pridobila dobrih 17 hektarjev zemlje v Krškem z namenom postavitve tovarne za proizvodnjo učinkovin, se za nove zaposlitve ni bati. “Infrastrukturo bomo začeli urejati letos, naslednja leta pa bo sledila gradnja proizvodnih kapacitet,” je pojasnil Colarič in dodal, da v primeru tovarne v Krškem ne bo šlo za prezaposlovanje, ampak za odpiranje novih delovnih mest.

V Krki je bilo sicer konec prejšnjega leta zaposlenih 7.975 ljudi, kar je pet odstotkov več kot leta 2008, letos pa bodo po Colaričevih napovedih krepko presegli število osem tisoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.