Slovenija
21 ogledov

Za obleko jih prosi več

"Oblačila lepo postavimo na obešalnike in police, tako kot v trgovini," pojasnju Žurnal24 main
Pomoč. V stiski je največ povpraševanja po otroških oblačilih.

“Povpraševanje po oblačilih in obutvi se je v primerjavi z lani povečalo za 60 odstotkov,” pojasnjuje sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Ljubljana Anita Caruso.

Za par kavbojk dva kilograma CO2

Kavbojke. Pri izdelavi enega kilograma kavbojk se porabi pet litrov vode, za rast bombaža pa 5.677 litrov.

V povprečju se do faze nošenja enega para kavbojk sprostita dva kilograma ogljikovega dioksida.

Vir: Ekologi brez meja, Ecollo.com.

Pravi, da so najbolj zaželena otroška oblačila, obutev in otroška športna oprema, sledita vsa ženska garderoba in moška obutev, na četrtem mestu pa so posteljnina in brisače.

“Tistih, ki prosijo za obleko, je čedalje več,” opaža tudi tajnik Škofijske karitas Ljubljana Jože Rovtar.

Oblačila, ki jih darujete, pa morajo biti po njegovih besedah čista, cela in sodobna, da jih imajo lahko otroci za v šolo in odrasli za v službo, trgovino ali celo razgovor za službo.

Tudi okoljska korist
“Sredi marca bomo skupaj z estradniki predstavili tudi našo novost, in sicer spletno stran www.omara.si,” je napovedala Carusova. Stran je sicer že postavljena, na njej pa lahko kdorkoli podari ter kdorkoli prejme oblačila in obutev.

Ekologi brez meja in Zavod Voluntariat v ljubljanski Menzi pri koritu danes ob 21. uri pripravljajo zabavo, na kateri lahko izmenjate oblačila, obutev, nakit, torbice in druge modne dodatke. Tam bo tudi umetniški kotiček, v katerem boste lahko svoja oblačila spremenili in polepšali.

“To je odlična okolju prijazna praksa za trajnostni razvoj!” pojasnjujejo Ekologi brez meja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.