Slovenija
26 ogledov

Za obnovo 10 milijonov

Začetek obnove hematologije smo si s šefom UKC Simonom Vrhuncem, direktorjem San Saša Despot
Hematologija. Graditi začnejo naslednji teden, končali bodo marca 2013.

Nov operacijski blok, štiri postelje intenzivne terapije, enota za presaditev krvnih celic z desetimi, enota za kemoterapijo z desetimi in splošni hospitalni oddelek z 12 posteljami – taka bo predvidoma marca prihodnje leto podoba povsem prenovljene hematologije ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra (UKC). Investitor je včeraj prevzel grabišče, obnova 1.820 kvadratnih metrov velikih prostorov v pritličju trakta C pa se bo začela prihodnji teden.

Posel, vreden nekaj več kot deset milijonov, je na javnem razpisu pridobila družba Sanolabor, podizvajalec gradbenih del bo GH holding. Konkurenčna ponudba, ki jo je oddalo podjetje IMP s partnerji, je bila za kar 2,6 milijona evrov cenejša, a je bila nepopolna in zato izločena, so pojasnili na ministrstvu za zdravje.

Posojilo ja, posojilo ne

Sicer pa se je o nujnosti obnove oddelka za hematologijo govorilo od leta 2009. Vedno pa se je projekt ustavil, ker v proračunu zanj ni bilo denarja. Lani jeseni je ministrstvo za finance UKC dalo soglasje, da se lahko za vrednost projekta, ki je bila ocenjena na dobrih 11 milijonov evrov, kar zadolži, nato pa sta bivša ministra Franc Križanič (finance) in Dorijan Marušič (zdravje) v zadnjih izdihljajih svojega mandata ugotovila, da za to “ni zakonske podlage”, Pahorjeva vlada pa je potem na svoji predzadnji seji sklenila, da se projekt financira iz proračunske rezerve ministrstva za zdravje.

Komentarjev 1
  • zigc0601 20:57 26.avgust 2012.

    Gradbišče je prevzel IZVAJALEC gradbenih del in ne investitor!