Slovenija
11 ogledov

Za obnovo gradu 3 milijone evrov

Mariborski grad Nino Verdnik
Občini uspelo na razpisu. Delo bo našlo šest ljudi.

"Gradu se obetajo boljši časi. Investicija se je končala nekje na sredini in zato so se ponekod na napeljavi in drugi infrastrukturi že začele pojavljati napake," pravi direktorica Pokrajinskega muzeja Maribor Mirjana Koren.

Obnova gradu, v katerem domuje pokrajinski muzej, se je začela leta 2001, za zadnjo fazo pa je mariborski občini uspelo pridobiti tri milijone evropskega denarja. Z njo bi dobili zastekljeno dvorišče, pedagoške prostore, del muzejskih depojev bi bil na ogled obiskovalcem, uredili bi muzejsko trgovino in kavarno ter vzpostavili center štajerske odličnosti za ohranjanje žive dediščine.

Več točk na razpisu zaradi zaposlitev

Celotna investicija je vredna štiri milijone evrov, več točk pa so, pojasnjuje Korenova, dobili zaradi zagotavljanja novih zaposlitev. "Tako kot so prejšnje perspektive vlagale v infrastrukturo, vlagajo te v nove zaposlitve, v novo ustvarjalnost. Tako smo se domislili socialnega podjetja." A tovrstno podjetništvo je pri nas še v povojih, na drugi strani pa še ni pravega sogovornika in Korenova upa, da se bo to do leta 2016 spremenilo. Podjetje sicer ustanavljajo skupaj z zunanjim partnerjem, ki bo zagotovil tri zaposlitve, tri pa socialno podjetje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.