Slovenija
23 ogledov

Za obnovo manj denarja

V celjskem vrtcu Anice Černejeve v Kajuhovi ulici bodo jeseni prešli na ogrevanj Žurnal24 main

Počitnice, ko so šole zaprte in je tudi v vrtcih manj otrok, so primeren čas za obnovo in izvedbo drugih nujnih investicij na teh objektih. Medtem ko za srednje šole skrbi država oziroma Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport, morajo za obnovo vrtcev in osnovnih šol poskrbeti občine same in zagotoviti denar iz svojih proračunov.

V Mestni občini Celje (MOC) so letos v ta namen zagotovili 450 tisoč evrov, kar je manj kot lani. »Nekatera dela smo že izvedli, nekaj jih še bomo, žal pa nekatera ne bodo končana do začetka septembra in bomo z njimi nadaljevali tudi še v drugi polovici leta. Za investicijsko vzdrževanje vrtcev smo namenili 150, za osnovne šole pa 300 tisoč evrov,« pravi Tjaša Podergajs iz službe za odnose z javnostmi in promocijo MOC. Med večjimi investicijami izpostavljajo prehod iz ogrevanja s kurilnim oljem na ogrevanje s plinom v enoti Sonce Vrtca Anice Černejeve, zato bo tam potrebna tudi prenova kotlovnice. V osnovnih šolah so v glavnem predvidena manjša adaptacijska in vzdrževalna dela, jeseni pa jih čaka še dokončanje projektne dokumentacije za prizidek z manjšo telovadnico pri II. Osnovni šoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.