Slovenija
37 ogledov

Za obvoznico mandat prekratek

Blejski župan Janez Fajfar (desno) in Boris Malej, direktor blejske občinske upr Žurnal24 main
Bled. O južni obvoznici konec meseca. Malej bo tožil za Prešernovo cesto.

800 tisoč evrov težko breme
Denar. Nad občinskimi financami visi za 800 tisoč evrov obremenitev. Gre za nerešeno zadevo s koncesionarjem WTE (250 tisoč evrov), projekt Prešernova cesta (350 tisoč evrov), pri katerem je občina izgubila tožbo – bo pa Boris Malej, direktor občinske uprave, vložil civilne tožbe –, in nerešeno vprašanje telovadnice pri gorjanski osnovni šoli (dobrih 200 tisoč evrov). “Temu denarju se ne nameravamo odpovedati,” je pojasnil župan.

 

Letos začetka gradnje zagotovo še ne bo. Kljub temu pa južna razbremenilna cesta za Bled ni izgubljena,” je včeraj dejal župan Janez Fajfar.

Prepričan je, da evropski denar še ni izgubljen in da se bo gradnja začela do leta 2013. “Občina bo začela postopek sprejetja občinskega podrobnega prostorskega načrta, ki naj bi bil sprejet v največ enem letu. Ob sočasnem odkupu zemljišč bi bila izvajalska pogodba lahko podpisana do leta 2013,” je pojasnil.

Sestanek konec meseca
Evropski denar pa bo izgubljen, če bi se spremenilo gradbeno dovoljenje. Predstavniki blejske občine se bodo 30. septembra sestali z Gregorjem Fickom, direktorjem Direktorata RS za ceste, in poskušali najti rešitve za čim hitrejše nadaljevanje postopkov. Ob tem je Fajfar, ki se bo jeseni potegoval za drugi županski mandat, blejski obvoznici označil za največji občinski problem, za katerega je bil en mandat premalo.
Južna obvoznica je v Sloveniji precej razvpita. Na srečo so tudi Bohinjci pogruntali, da je zanje zelo pomembna.
Janez Fajfar

 



Občina Bled je v štirih letih končala tri evropske projekte, za katere so prejeli šest milijonov evrov evropskih sredstev, in sicer za izgradnjo kanalizacije in vodovoda na Bohinjski Beli, ureditev veslaškega centra in obnovo Vile Zora.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.