Slovenija
14 ogledov

"Za odtenek bolje bo"

Borut Pahor Robert Anic/PIXSELL
Predsednik države Borut Pahor je v novoletni poslanici dejal, da prihajamo v leto, ko bodo stvari za odtenek bolje. Obenem je opozoril, da napak ne smemo ponavljati.

"Nikoli, nikoli in nikoli več se ne sme zgoditi, da nas bi taka ali podobna kriza znova spravila na kolena," je dejal predsednik Borut Pahor. "Na predvečer novega leta, v katerem se bomo skoraj zanesljivo izvlekli iz najhujšega, si moramo zato nekaj obljubiti. Napak ne bomo več ponovili, ker smo se iz vsega hudega nekaj naučili. Nikoli več zaradi kratkoročnih političnih koristi, zaradi komotnosti ali celo zaradi strahopetnosti ne bomo odlašali s potrebnimi odločitvami, preden bo prepozno. Nikoli več ne sme nedostojno visoko ceno za odsotnost voditeljstva nepravično plačati tako veliko naših ljudi."

Predsednik meni, da bo prihodnje leto za odtenek bolje. Prineslo bo začetek konca krize, kar pa nas ne sme prehitro in preveč zadovoljiti. Poleg gospodarskega okrevanja bodo potrebne zahtevne strukturne spremembe, zlasti na področju zdravstva in visokega šolstva. "In iz izkušenj vemo, da jih je mogoče doseči le, če smo pripravljeni sodelovati."

Svojo dolžnost in odgovornost vidi v tem, da spodbudi vse k medsebojnemu spoštovanju, sodelovanju in povezanosti. "Če bomo vsi dali od sebe najboljše, smo kot narod in država sposobni doseči neverjetno dobre stvari. Skupaj lahko dosežemo nepredstavljivo. Postavimo mejnike boljšega in bolj pravičnega sveta tudi za naše otroke in vnuke."

"Kar se pa želja za srečo tiče … Usoda nam pokloni srečo v znak hvaležnosti, za naš pogum in dobroto," v poslanici zaključuje predsednik.

Komentarjev 10
  • privat 10:45 01.januar 2014.

    hoče reči samo...sej ne more biti slabše kakor je!! lahko je le bolje....samo ne v Sloveniji!

  • bfilipe 08:33 01.januar 2014.

    ..pa kaj je temu bedaku..?..se je spet zadrogiral ali je popolnoma slep in ne ve za nove davčne ukrepe in podražitve, ki prihajajo z l.2014. ..gleda u oči i sere, nategujejo narod za pop...nimam besed..

  • zefacveta 15:21 31.december 2013.

    Vse te obljube ste že zdavnaj pož - snedli in ne nam s tem mazati oči.