Slovenija
156 ogledov

Za okrepitev varnosti v Ljubljani zaprosila le ena osnovna šola

prosilci za azil Anže Petkovšek
Teden dni po namestitvi prosilcev za azil v središču Ljubjane vse poteka kot običajno. Za dodatno varovanje je policijo zaradi zaskrbljenosti nekaterih staršev zaprosila le ena javna ustanova v bližini - OŠ Toneta Čufarja.


Zaradi zaskrbljenosti nekaterih staršev učencev na OŠ Toneta Čufarja, ki se nahaja v bližini izpostave azilnega doma na Kotnikovi, kjer je od prejšnjega tedna nameščenih nekaj prosilcev za azil, na šoli velja poseben način varovanja. 

Varnostnik na obhodih okoli šole

Ravnateljica šole Tanja Grünfeld  je o novem režimu varovanja, ki ga je zaradi tega določil svet šole, pred kratkim obvestila starše. Vstop v šolo bo strogo nadziran tako zjutraj kot popoldne, vrata šole bodo od pol devete zaklenjena, hišnikoma in dežurnim učiteljem bo pomagal varnostnik, ki se bo, medtem, ko bo šola zaklenjena, večkrat dnevno odpravil na  obhode po parkirišču in igrišču. Vsa glavna in stranska vrata morajo biti po 17. uri zaklenjena. 

Za pomoč prosili tudi policijo

Poleg tega je svet šole pristojni policijski postaji podal pobudo, da poveča nadzor in prisotnost policistov v bližini šole in šolskih poteh tudi po pouku, v času od pol dveh do pol trethe ure popoldne.

Povečana prisotnost policistov na Kotnikovi in v okolici

Kot pojasnjujejo na policijsku upravi (PU) Ljubljana, so po določitvi določitvi dislocirane enote azilnega doma na Kotnikovi ulici povečali prisotnost policistov tako na Kotnikovi ulici kot
v okolici. "Slednji ukrep je posledica trenutne situacije povezane z namestitvami migrantov na območju mesta Ljubljane in okolice. Policisti v povezavi z aktualnimi dogodki spremljajo varnostne dogodke in zagotavljajo varnost vseh ljudi na omenjenem območju. S povečano prisotnostjo policistov je bila seznanjena navedena izobraževalna ustanova," pojasnjuje predstavnica za odnose z janostmi Nataša Pučko. 

OŠ Toneta Čufarja edina zaprosila za dodatno policijsko varovanje

Čeprav je v bližini izpostave azilnega doma še ena osnovna šola, vrtca, srednje šole in študentski dom, je OŠ Toneta Čufarja doslje edina, ki je zaprosila za dodatno policijsko varovanje.

"Varnost na območju Ljubljane se do tega trenutka zgolj zaradi namestitve migrantov v dislocirani enoti azilnega doma ni poslabšala," še pravijo na policiji.

 
Komentarjev 32
  • Žurnalček 20:11 03.marec 2016.

    Vsi so brez dokumentov , oz . imajo ISIL-ove , ki so jih morali vzeti , ob tem so jim pa vzeli LEGALNE, ki so jih dobili pred 5 leti od Sirske države . Oni bežijo pred legalno Sirijsko vlado ...prikaži več imajo pa ISIL-ove dokumente , ki se jih ne upajo kazati na mejah in so jih vrgli stran po odhodu iz Turčije . V Turčiji so ISIL-ovii dokumenti legalni , niso pa Asadovi ! Se pravi , da so vsi ISIL-ovci , kajti če ne bi bili , bi zbežali na Asadovo stran , ne pa v Turčijo ! Sam to dokazat EU birokratskim idiotom, kakor tudi našim , ni možno !

  • Žurnalček 20:10 03.marec 2016.

    Vsi so brez dokumentov , oz . imajo ISIL-ove , ki so jih morali vzeti , ob tem so jim pa vzeli LEGALNE, ki so jih dobili pred 5 leti od Sirske države . Oni bežijo pred legalno Sirijsko vlado ...prikaži večo imajo pa ISIL-ove dokumente , ki se jih ne upajo kazati na mejah in so jih vrgli stran po odhodu iz Turčije . V Turčiji so ISIL-ovii dokumenti legalni , niso pa Asadovi ! Se pravi , da so vsi ISIL-ovci , kajti če ne bi bili , bi zbežali na Asadovo stran , ne pa v Turčijo ! Sam to dokazat EU birokratskim idiotom, kakor tudi našim , ni možno !

  • Žurnalček 19:59 03.marec 2016.

    Zaprosila tista , ki veze nima s Taborom , ne pa Ledina , ki je v isti ulici !!!