Slovenija
21 ogledov

Za opero niso (še) nič dolžni

Opera Anže Petkovšek
Dolgovi. Prenovljena opera je ugledala luč sveta, podizvajalci denarja še ne.

V senci sobotne slovesnosti ob odprtju prenovljenega SNG Opera in balet Ljubljana so ostali dolgovi, na katere opozarjajo podizvajalci, ki so prenovo po stečajih Vegrada in SCT končali. Po njihovih ocenah gre za okoli milijon evrov. Na ministrstvu za kulturo (MK), kjer so vodili projekt, pravijo: “Ker končni obračun še ni bil narejen, se zahtevki po neposrednem plačilu podizvajalcev še niso obravnavali. Pred končnim obračunom naročnik do izvajalcev in s tem podizvajalcev nima nikakršnih obveznosti.”

Dodajajo, da se končni obračun pripravlja in da bo iz tega razvidno, “kolikšen del bo zajemal znesek za dokončanje del po stečaju Vegrada in SCT ter kolikšen del bo ostal za druge namene, kot so druge pravice investitorja, garancije za odpravo napak in poplačilo podizvajalcev”. Pojasnjujejo, da so podjetju, ki je po zalitju s podtalnico saniralo jamo odrskega stolpa, plačali vse, medtem ko v podjetju trdijo, da neposrednega plačila niso dobili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.