Slovenija
1 ogledov

Za otroke štirje oddelki

Od 1. septembra 2008 država zagotavlja sredstva za sofinanciranje plačil staršev Žurnal24 main
Vrtec. Župan poziva starše, naj sporočijo, ko mesta v vrtcu ne potrebujejo.

V enoto Pastirčki vrtca Ciciban so po zaslugi štirih novih oddelkov lahko sprejeli še 56 otrok. Obnovo prostorov, kjer je prej delovalo Slovensko združenje za duševno zdravje Šent, so začeli v prvem tednu septembra. Stroški del po besedah ravnateljice Marije Kermavnar znašajo okoli 200 tisoč evrov.

Starši naj sporočajo
“Treba je urediti še igrišče in terase za najmlajše,” je dejala Kermavnarjeva. Dela bodo po njenih besedah začeli spomladi, stroški pa bodo okoli 450 tisoč evrov. V načrtu je tudi gradnja kuhinje.

Deset oddelkov
Ciciban. V enoti Pastirčki imajo trenutno deset oddelkov, od tega jih je sedem namenjenih otrokom iz prvega starostnega obdobja. Prav zaradi velikega števila najmlajših otrok želijo zanje urediti terase.

Ob odprtju novih oddelkov je ljubljanski župan Zoran Janković pozval starše, naj sporočijo, ko mesta v vrtcu ne potrebujejo, saj imajo v vrtcih tako natančnejše podatke o tem, koliko otrok bo prišlo. Da so ugotovili, koliko otrok bo dejansko obiskovalo vrtec, so morali namreč v Cicibanu opraviti več kot 300 klicev, je povedala Kermavnarjeva. “To je neodgovornost staršev,” je dejal Janković.

Župan je dodal še, da bodo naslednji mesec predstavili načrte za vrtec v Podutiku, ki ga bodo skupaj z vrtcem na Galjevici začeli graditi prihodnje leto.

Vrtec tudi za študente
Na Mestni občini Ljubljana po Jankovićevih besedah želijo urediti še vrtec v študentskem naselju. Župan je hkrati izrazil tudi začudenje nad nekaterimi starši, ki v svojih stanovanjskih blokih zaradi hrupa vrtca ne želijo. To je namreč ena izmed možnosti občine za rešitev vrtčevske problematike.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.