Slovenija
9 ogledov

Za otroke zbrali 70 tisoč evrov

Otroci Shutterstock
Na drugem dobrodelnem koncertu ustanove Pustimo jim sanje - Fundacija Danila Türka so na nocojšnjem koncertu v Cankarjevemu domu zbrali več kot 70 tisoč evrov. Zbiranje sredstev pa se nadaljuje, saj so linije ostale odprte tudi po prireditvi.

Zbrana sredstva na dobrodelnem koncertu so letos namenjena za delovanje centralnega slovenskega kriznega centra za otroke in mladostnike ter podpori postavitve slovenske vasi misijonarja Pedra Opeke na Madagaskarju.

Sicer je bila fundacija ustanovljena z namenom spodbujati dejavnosti za preprečevanje in tudi odpravljanje posledic vsakršnega nasilja in zlorabe otrok.

Izkupiček od prodanih vstopnic za lanski koncert in donacij med samim koncertom je znašal 167 tisoč evrov, celotni izkupiček je bil med drugim namenjen štirim kriznim centrom za otroke in mladostnike, rehabilitaciji otrok invalidov iz Gaze v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča ter letovanju več kot trideset otrok iz kriznih centrov, so pred dnevi sporočili iz Fundacije Danila Türka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.