Slovenija
28 ogledov

Za Pahorja več kot 70 odstotkov

Borut Pahor in Danilo Türk Saša Despot
Anketa. Pahorja bi podprlo71,1 odstotka vprašanih, če bi bile volitve danes.

Če bi bile predsedniške volitve danes, bi Boruta Pahorja volilo 71,1 odstotka vprašanih, Danila Türka pa 28,9 odstotka, kažejo rezultati ankete, ki jo je za Planet TV izvedel Episcenter.

Pahor je tako povečal prednost pred Türkom, saj je anketa Episcentra 26. novembra pokazala, da bi za Türka glasovalo 31, za Pahorja pa 69 odstotkov anketiranih.

Sklenil kampanjo

"Bolj ko sem se zbližal z ljudmi, bolj sem slišal njihov glas, da je treba v času, ko je težko, pogledati, kje so rešitve, zbuditi upanje v te rešitve in z dobrimi zgledi in prakso pokazati ljudem, da je luč na koncu tunela," je pa je danes med drugim na zaključnem srečanju  z volivci dejal Borut Pahor.

Türk krivi Kanglerjev cinizem

Danilo Türk pa je danes obiskal Dom Danice Vogrinec v Mariboru, v študentskem gostinskem lokalu Trust pa se je udeležil pogovora s študenti. Uporabnikom doma je dejal, da se je za vnovično kandidaturo odločil, ker v politiki mora vladati poštenost.

Glede protestov v Mariboru in Ljubljani je Türk dejal, da so demonstracije legitimne in so bile pričakovane. Po njegovi oceni se je nabralo veliko skrbi in tesnobe, to pa se je moralo izraziti na nek način. Poudaril je, da so se ponedeljkovi protesti v Mariboru zgodili zaradi cinizma mariborskega župana Franca Kanglerja in njegove neobčutljivosti do ljudi.

Komentarjev 14
  • feferon 18:22 30.november 2012.

    Belega ni več v špilu, zdaj se zbira med roza in rdečim.

  • privat 07:35 30.november 2012.

    kak Pahor...počakajmo da grejo na volitve še tisti ki so rekli da nočejo sodelovati v uničevanju Slovenije. Najbolša zdajšna izbira je g.Turk!!! Čeprav je vseeno kdo zmaga..Slovenija bo bankrotirala zaradi neprofesionalnosti ,podkupljivosti,nepoštenosti...politikov

  • feferon 17:50 29.november 2012.

    Seveda JJ bolj paše Pahor. Ga lažje za nos vleče