Slovenija
6 ogledov

Za parkiranje 600 evrov na leto

“Kot kaže, župan raje gleda prazno parkirišče kot srečne občane,” meni pošiljate Žurnal24 main
Parkirišča. Občani jezni zaradi podražitve abonmajev in pomanjkanja brezplačnih parkirišč.

“Naš vsakdan se je spremenil v razmišljanje o tem, kam in kdaj bomo parkirali avto in ali bomo sploh dobili prostor,” pravi Izolanka, ki ne želi biti imenovana.

Prah okoli nove prometne ureditve, ki velja od 1. junija, se še ni polegel. Prebivalci mestnega jedra namreč opozarjajo, da je novi mesečni abonma na parkirišču Lonka preprosto predrag. Za prebivalce je do zdaj stal 8,40 evra (z njim so lahko parkirali tudi za pošto), zdaj pa je poskočil na kar 50 evrov. Prebivalca mestnega jedra bi tak abonma torej stal kar 600 evrov na leto. Parkirišče, ki je bilo prej napolnjeno do zadnjega kotička, zdaj skorajda sameva. Prebivalci opozarjajo tudi, da je brezplačnih parkirišč premalo in da bodo v turistični sezoni še ta najverjetneje polno zasedena.

Nakupi za podeželane
Na občini so se za spremembo režima odločili, ker želijo pridobiti dodatna sredstva za pokrivanje minusa, poleg 400 tisoč evrov posojila zdravstvenega doma so namreč morali najeti 700 tisočakov premostitvenega kredita.

Župan Igor Kolenc pravi, da želijo s spremembo prometne ureditve Izolanom s podeželja med drugim omogočiti, da opravijo nakupe v mestu brezplačno, saj je na Lonki prva ura parkiranja brezplačna. “Zunanjim obiskovalcem želimo omogočiti, da dobijo parkirni prostor v centru (na parkirišču Lonka) in se sprehodijo po starem mestu – s tem imajo tudi možnost uporabljati storitve izolskih gostincev in trgovcev,” pojasnjuje Kolenc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.