Slovenija
22 ogledov

Za parkirišča 1,2 milijona evrov

slovenija 12.05.2010 parkirisce, parkirani avtomobili; foto:Sasa Despot Saša Despot
Največ zapravi notranje ministrstvo.

Za parkirne prostore službenih vozil in avtomobilov svojih uslužbencev je lani največ, skoraj 340 tisoč evrov, zapravilo notranje ministrstvo, od tega je šlo nekaj manj kot 260 tisočakov za parkirišča policijskih vozil. S skoraj 250 tisoč evri sledi finančno ministrstvo, na kmetijskem pa so za to porabili 190 tisoč evrov.

"Najem parkirnih prostorov ni centralno urejen za področje celotne državne uprave. Na ministrstvu za notranje zadeve in javno upravo (MNZJU) pa si bomo prizadevali, da bi v prihodnje racionalizirali tudi področje najema parkirnih mest," napovedujejo na MNZJU. Za najem 1.120 parkirnih mest so ministrstva lani plačala 1,2 milijona evrov.

Najdražje na MzIP

Kdo bo uporabljal parkirna mesta, ki jih imajo na razpolago ministrstva, običajno določijo generalni sekretar in predstojniki organov v sestavi.

Najdražje parkirne prostore sicer najemajo na ministrstvu za infrastrukturo in prostor, kjer povprečni letni strošek za vsak parkiran avtomobil znaša skoraj 2.300 evrov, dobrih 500 evrov manj vsako leto za posamezno parkirišče plačajo na gospodarskem ministrstvu. Na zunanjem ministrstvu parkirišč niso imeli najetih, za 18 zaposlenih na uradu za zamejce pa je bilo na voljo devet parkirnih mest.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.