Slovenija
13 ogledov

Za parkirna mesta še ni poskrbljeno

1/15
Žurnal24 main
Po tem ko se nam je bralka pritožila, da so parkirna mesta v bližini Zdravstvenega doma Vič še vedno neočiščena, smo se odpravili preverit, kako je z urejenostjo parkirnih mest v Ljubljani.

Naleteli smo na več parkirišč, podobnih tistemu v okolici Zdravstvenega doma Vič. Tam so nam sicer na vprašanje, zakaj so urejena parkirna mesta za zaposlene, ne pa tudi za obiskovalce, odgovorili, da so že včeraj klicali na Komunalno podjetje Ljubljana (KPL), kjer so jim obljubili, da bodo poskrbeli za tamkajšnje parkirne prostore. Nič pa o tem, kdaj naj bi to storili.

Pločnike in dovoze na cesto so dolžni čistiti pooblaščeni izvajalci oziroma lastniki objektov in zemljišč, ob katerih se ti nahajajo. Ob sneženju morata biti sneg in led sproti odstranjena s pločnikov in dovozov na cesto, ob poledici pa je treba te površine tudi posipati s soljo oziroma peskom. V zimskem času so pooblaščeni izvajalci oziroma lastniki objektov dolžni odstraniti ledene sveče s streh in balkonov. Če lastnik oziroma uporabnik objektov in zemljišč, ob katerih so pločniki in dovozi na cesto, le-teh ne čisti, jih na njegove stroške in po naročilu komunalnega nadzornika očisti pooblaščen izvajalec.

 

Ker nas je zanimalo, zakaj v teh dneh še niso utegnili očistiti parkirnih površin, kot je ta ob zdravstvenem domu, smo poklicali na KPL. Tam pa so nam dejali le, da niso pristojni za površine okrog Zdravstvenega doma Vič in da ne vedo, s kom so se uslužbenci zdravstvenega doma pogovarjali. Vprašanje, kdo je torej odgovoren za tamkajšnje površine, smo naslovili še na MOL, vendar na odgovor še čakamo.

Zaradi zasedenosti ne pridejo blizu?
V zdravstvenem domu so nam sicer rekli še, da je težko poskrbeti za vsa parkirna mesta, saj ima veliko stanovalcev v bližini avtomobile na teh mestih parkirane skorajda ves čas. Verjetno je res tako vsaj v bližini študentskih domov v Rožni dolini, kjer so parkirna mesta prav tako neočiščena.

Ponekod, tudi v centru, pešce motijo predvsem veliki kupi snega na posameznih mestih in napol očiščeni pločniki. Površno so očiščena tudi parkirna mesta na tržnici Koseze. Še najslabše očiščena parkirna mesta pa smo zasledili v bližini Fakultete za družbene vede ter Ekonomske fakultete. Tam so študentje ostali brez marsikaterega parkirnega mesta zaradi posameznih velikih kupov snega.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.