Slovenija
58 ogledov

Za pijane kolesarje enake kazni kot za voznike

kolesarjenje Nino Verdnik
Med poostrenim nadzorom enoslednih vozil našli kar nekaj kolesarjev, ki so pregloboko pogledali v kozarec.

Novomeški prometni policisti so v torek izvajali poostren nadzor nad vozniki enoslednih vozil, našli pa so kar nekaj kolesarjev, ki ne bi smeli sesti za krmilo – v okolici Šentjerneja je bilo takih pet.

Najbolj opitega so ustavili že ob 9. uri, v litru  izdihanega zraka je imel 1,40 miligramov alkohola.  "Ostali kršitelji so imeli v litru izdihanega zraka 0,38, 0,52 0,62 in 0,87 miligramov alkohola. Vsem so policisti izdali plačilne naloge. Višina globe za kolesarje je enaka, kot za voznike motornih vozil, ki vozijo pod vplivom alkohola," so sporočili s PU Novo mesto.

Povzročil nesrečo

Da so pijani vozniki koles enako nevarni kot pijani vozniki avtomobilov dokazuje tudi podatek o prometni nesreči minuli konec tedna, ki jo je v Novem mestu zakrivil prav kolesar. 48-letnik je zapeljal v križišče ob prižgani rdeči luči na semaforju in trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila. V litru izdihanega zraka je imel 1,01 miligramov alkohola. 

Novomeški policisti bodo nadaljevali s poostrenimi kontrolami in bodo ukrepali zoper kršitelje cestno prometnih predpisov. Poostren nadzor nad kolesarji bodo od jutri do ponedeljka izvajali tudi na območju Policijske uprave Maribor. "V tem času  bomo  ob  rednem  delu  izvajali  intenzivnejši  nadzor nad kršitvami kolesarjev in voznikov motornih vozil, ki ogrožajo varnost kolesarjev," so sporočili.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.