Slovenija
13 ogledov

Za plače jih ne skrbi

Vladimir Zorman meni, da blokada računov Prevent Globala ne bo ogrozila izplačil Žurnal24 main
Prevent Global. Zaradi izvršb transakcijski računi blokirani.

Res je, računi so blokirani, vendar to ni nič alarmantnega. To se je zgodilo prejšnji četrtek zaradi izvršb nekaterih dobaviteljev, vendar položaj obvladujemo,” je pojasnila predstavnica Prevent Globala za stike z mediji Monika Žvikart. Predsednik uprave Renato Krajnc, ki se z bankami še dogovarja za reprogramiranje kreditov, naj zaradi tega ne bi bil zaskrbljen, položaj pa ne skrbi niti Vladimirja Zormana, predsednika podjetniškega sindikata.

Blokirani računi so že skoraj vsakdan, saj so problemi povsod, a nas ne skrbi, da plače ne bi bile izplačane do petka, na izplačilni dan,” je povedal Zorman, ki bo sicer že v ponedeljek z upravo nadaljeval pogajanja za uvedbo zakonsko določene višje minimalne plače.

Priznava, da se zaveda posledic, če ne bi pristali na postopni dvig plač, a da je treba na drugi strani razumeti tudi zaposlene. “Bi pa tistim, ki imajo na bankah odprte trajnike, svetoval, naj si prestavijo datum na poznejši rok, da ne bi zapadli v negativno stanje, če bo zamik pri izplačilu plač,” je opozoril

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.