Slovenija
17 ogledov

Za plažo odškodnina

V globini 23-tih metrov pa je voda hladnejša, dosega 16 stopinj. (Foto: Barbara Žurnal24 main
Piranska občina prek sodne odločitve dobila nazaj del portoroške plaže.
Tudi moralno sporno

Iz sodbe. "Tožena stranka (Hoteli Bernardin) si je prizadevala, da bi privilegirani status ohranila tudi za primer sprememb, kar dodatno kaže, na njeno premoč pri sklepanju posla. Sporna pogodba je v nasprotju tudi z družbeno priznanimi moralnimi normami," je med drugim zapisano v razsodbi primera.

Vrnitev. Del osrednje portoroške plaže, ki ga je dolga leta slabo upravljal Grand hotel Metropol (zdaj v sklopu Skupine Bernardin), bo vrnjen občini. Tako je odločilo koprsko okrožno sodišče.

Piranski župan Tomaž Gantar se je, kot smo že razkrili, zaradi slabega upravljanja plaže s strani hotelirjev del osrednje portoroške obale odločil dobiti nazaj prek tožbe, s pomočjo Odvetniške družbe Matoz.

Pogodba je nična
Gre za obalo pod Grand hotelom Metropol v velikosti 10.583 kvadratnih metrov, za katero najemnik ni plačeval nikakršnega nadomestila. Plažo je moral le vzdrževati. Zdaj je sodišče odločilo – pogodba o najemu plaže oziroma podelitvi pravice njene rabe iz leta 1994 je nična, saj je bila sklenjena v nasprotju s predpisi.

Zahtevali bomo tudi plačilo uporabnine za nazaj, ki pa ne bo majhna.
Franci Matoz, odvetnik

Zoper odločitev koprskega okrožnega sodišča se je sicer mogoče pritožiti na višje sodišče. Ali se bo dozdajšnji najemnik za to odločil, pa včeraj v družbi Hoteli Bernardin še niso znali odgovoriti.

Tudi na višjem sodišču nam bo nedvomno uspelo, saj je zadeva jasna. Nihče ne more imeti javne plaže, in to še brezplačno. Škoda je bila storjena, zato bomo zahtevali tudi plačilo uporabnine za nazaj,” pa komentira morebitno pritožbo hotelirjev odvetnik Franci Matoz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.