Slovenija
15 ogledov

Za pločnik še ni denarja

Pločnik v Veliki Zaki je nujen, saj zdaj sprehajalci hodijo po glavni cesti, ki Žurnal24 main
Iz gorenjske izdaje Žurnala24: Zaradi varčevanja letos ne bodo zgradili pločnika. Načrt zanj je.
220 tisoč evrov na leto zberejo na Bledu s parkirninami, z globami pa 115 tisoč evrov.

Predlagali smo, da bi del denarja od parkirnin in glob namenili za pločnik, ki je na tem delu nujen, saj pešci hodijo po cesti,” je dejal Boris Sodja, vodja medobčinskega redarstva za občini Bled in Bohinj.

V redarstvu so predlagali, da bi zanj letos namenili okoli 60 tisoč evrov, zbranih od parkirnine in glob. “Res je, da je pod cesto lesen mostovž za sprehajalce, a starejši ljudje, mame z vozički in invalidi do njega ne morejo. Tako jim ne preostane nič drugega kot hoja po glavni cesti, ki pa je na tem odseku še posebno nevarna in zaradi ovinka nepregledna,” je pojasnil Sodja. Pločnik bi zgradili v dolžini 500 metrov od Velike Zake do Njivic, širok bi bil 2,5 metra, osvetljen in zavarovan z ograjo.

Suša v blagajni
Gradnja bi stala pol milijona evrov, a denarja zanjo letos, kot je včeraj pojasnil blejski župan Janez Fajfar, nimajo. “Če denar bo, bomo pločnik zgradili prihodnje leto. Primorani smo rezati proračunska sredstva, in sicer v povprečju za 20 odstotkov. Najbolj se bo poznalo pri tistih investicijah, ki niso nujne. Bistvo proračuna, ki ga bomo obravnavali sredi februarja, je, da končamo začete projekte," je še poudaril.

Na občini za pločnik pripravljajo projektno dokumentacijo, težav pri odkupih zemljišč pa po županovih besedah ne pričakujejo.

Na vprašanje, ali bodo, ker bo poleti svetovno veslaško prvenstvo, poskušali pridobiti denar od države, pa je Fajfar odgovoril: “To je iluzija, da bi v naši državi dobili denar za pločnik in ga 
zgradili še do prvenstva."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.