Slovenija
106 ogledov

Za podelitev diplome 15 evrov

razno 13.11.13. fdv, podelitev diplom, fakulteta za duzbene vede, foto: www.fdv. www.fdv.uni-lj.si
FDV. Starši diplomantov zaželeni le, če plačajo vstopnino. Napovedan bojkot.

Starši in drugi povabljenci se lahko podelitve diplom diplomantom fakultete za družbene vede (FDV) na Gospodarskem razstavišču (GR) udeležijo le z nakupom vstopnice. Ta v predprodaji stane 15, na dan dogodka pa 20 evrov na osebo, kar je številne diplomante presenetilo.

"Odločitev FDV se mi zdi povsem neracionalna in v skladu z ekonomsko logiko, ki temelji na komercializaciji. Imamo vse možnosti, da bi podelitev pripravili v prostorih fakultete ali univerze na manj komercialen način, za katerega ne bi potrebovali dodatnih sredstev," je dejala 24-letna diplomantka politologije Kristina Piškur.

Celotna generacija skupaj

S fakultete odgovarjajo, da so se za najem GR odločili, da bi celotna generacija diplomantov enega študijskega leta podelitev diplom praznovala skupaj: "Želimo ustvariti priložnost za srečanje celotne generacije diplomantov, ki bo slovesno z ustreznim kulturno-umetniškim programom, da bo ta dogodek ostal v lepem spominu."

Nekateri ne bodo šli

Za Piškurjevo je sporno, da morajo starši, če želijo priti na podelitev diplome svojega otroka, plačati vstopnino: "To je trend, ki smo ga opazili že pri maturi. Podeljevanje diplom in podobne prireditve, ki bi morale imeti simbolno težo, so po novem namenjene služenju denarja." Prav zaradi tega na podelitev najverjetneje ne bo šla, čeprav si je to želela. "Zaradi finančnega stanja nočem in ne morem podpirati zaračunavanja vstopnine," je bila kritična Piškurjeva in dodala, da bi moral ravno FDV "preseči takšno nereflektirano razmišljanje, ki zapira javno dostopnost podelitve".

O bojkotu podelitve razmišlja tudi skupina nekaj deset diplomantov, ki se je povezala prek družbenega omrežja Facebook.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.