Slovenija
51 ogledov

Za podkupovanje tožilca so vedeli

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Podkupovanje. Murskosoboško tožilstvo je obiskala Brezigarjeva. Brez izrednega nadzora.

“Na našem tožilstvu nismo vedeli, kaj se dogaja,” je Žarko Bejek, vodja murskosoboškega tožilstva, za Žurnal24 zanikal vedno glasnejše govorice, da naj bi na njihovem tožilstvu zaposleni vedeli za podkupovanje.

Bejeku zaupa
Zaradi nedavnih dogodkov, ko je Nacionalni preiskovalni urad (NPU) v akciji prijel domnevno podkupljivega tožilca Roberta Stojka, je v torek murskosoboško tožilstvo obiskala generalna državna tožilka Barbara Brezigar. “Lahko rečem, da smo po pogovoru ugotovili, da vodja tožilstva nadzira delo, da je že opravil pregled vseh zadev, ki so bile pri kolegu, ki je v priporu, in da tudi sicer skrbi za pravočasno delo,” je dejala in dodala, da zaradi dogodkov ne bo uvedla izrednega nadzora nad murskosoboškim tožilstvom, saj Bejeku zaupa. Neuradno pa smo izvedeli, da naj se za izredni nadzor generalna tožilka ne bi odločila tudi zato, ker bo omenjeno tožilstvo počasi na vrsti za redni nadzor dela.

Ostaja v priporu
Kot smo v torek poročali neuradno, pa je zdaj uradno potrjeno, da Stojko še naprej ostaja v priporu. Zunajsodni senat mariborskega okrožnega sodišča je namreč odločil, da se pritožbi nad priporom, ki jo je podal Stojkov zagovornik Igor Vinčec, ne ugodi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.