Slovenija
25 ogledov

Za poginom lipicancev človek?

Petkov spektakel v Stožicah je zasenčila vest o poginu štirih živali, tudi konja Žurnal24 main
Lipica. Poginili štirje konji. Direktor ne verjame, da gre za naključje.

Kobilarna Lipica je prejšnji teden izgubila kar štiri konje. Eden, ki naj bi nastopil na petkovi predstavi v Stožicah, je začel kazati znake bolezni po tem, ko je že bil prepeljan v Ljubljano. Na zdravljenje so ga odpeljali na kliniko za kopitarje na veterinarski fakulteti, kjer je v noči na petek poginil.

Medtem pa je v kobilarni zbolelo še več živali, tri so poginile. Razlog naj bi bila kolika, nenadna trebušna bolezen konj, ki jo povzroči nepravilna ali zastrupljena hrana.

Da bi prvi konj zbolel zaradi napornih priprav na nastop, v kobilarni zavračajo.

Na delu kriminalisti
Tomi Rumpf
, direktor Kobilarne Lipica, se boji, da ob kar štirih skoraj hkrati poginulih konjih ne gre zgolj za splet nesrečnih okoliščin, pač pa da je želel nekdo škoditi ugledu Lipice.

Kot pravi, se namreč v Lipici dogaja, da se bolezen pojavi po odmevnih pozitivnih dogodkih. Tokrat v času nastopa v Stožicah, pred dvema letoma po obisku britanske kraljice Elizabete. Tako kot takrat so v Lipici tudi tokrat zavarovali dokaze in o zadevi obvestili kriminaliste, v teku pa je tudi veterinarska preiskava.

Več podrobnosti o nesrečnem dogodku bodo v Lipici predstavili na jutrišnji tiskovni konferenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.