Slovenija
133 ogledov

Za polovico vseh bolnikov

V bronhoskopski dvorani je moč opraviti do 1.500 bronhoskopij na leto, kar je po Žurnal24 main
Prenovljeno. Odprli bronhoskopijo in laboratorij za motnje dihanja med spanjem.

Bolnišnica Golnik se po novem ponaša z najsodobnejšo bronhoskopsko dvorano v Evropi. V prenovo so vložili 200 tisoč evrov. Skupaj z laboratorijem za motnje dihanja med spanjem je bila odprta včeraj.

Najsodobnejša v Evropi
“Za prenovo smo se odločili zaradi dotrajane opreme. Sledili smo zahtevam sodobne diagnostike bolezni pljuč,” je dejal Aleš Rozman, vodja oddelka za endoskopijo, in poudaril, da sistem Endoalpha bronhoskopsko dvorano po sodobnosti uvršča v sam evropski vrh. “Med seboj povezuje različne diagnostične aparate in med samo preiskavo omogoča hkraten pregled slikovnih diagnostičnih prikazov,” je pojasnil. “Obnova omogoča hitrejše in lažje diagnosticiranje.”

Za obnovo laboratorija za motnje dihanja v spanju so se odločili zaradi vedno večje potrebe in premalo kapacitet, pravi vodja laboratorija Jasmina Gabrijelčič. Lani so obravnavali in poskušali uvesti terapijo za okrog 500 bolnikov, terapija pa v večini primerov vključuje aparat, ki prek nosne ali nosno-ustne maske širi zgornjo dihalno pot, je pojasnila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.