Slovenija
12 ogledov

"Za pomoč bi lahko zaprosili sredi leta 2013"

Janez Šušteršič Anže Petkovšek
Vlada bo skušala v prvi polovici leta 2013 prodati deleže v bankah in državnih družbah.

"Če do tega ne bo prišlo, pa se lahko zgodi, da bomo v sredini prihodnjega leta zaprosili za pomoč," je v pogovoru za tiskovno agencijo Reuters izpostavil finančni minister Janez Šušteršič, ki sicer verjame, da referenduma o slabi banki ne bo.

Ob tem je minister poudaril, da obstaja več možnosti, kako rešiti problem slabih terjatev. Verjame pa, da je pravna pot najbolj učinkovita in najhitrejša. Upa, da bomo razmere v bankah rešili dovolj hitro, in da prošnje za mednarodno pomoč ne bo.

"Glede na velikost slabih kreditov bi lahko potrebovali državna jamstva za slaba posojila, in sicer v višini do 10 odstotkov BDP. S tem pa bi se zaradi čiščenja portfeljev lahko povečal proračunski primanjkljaj in javni dolg države," je za Reuters, ki ga povzemajo spletne Finance, opozoril Šušteršič.

Med družbami, ki se bodo tako v prihodnjem letu znašla na trgu, so Telekom Slovenije, Zavarovalnica Triglav in Petrol.

Komentarjev 5
  • privat 19:06 17.december 2012.

    jaz že zdaj rabim pomoč...država pa jo je rabila že 95 leta..in kdo je kriv?? Noben??

  • Milan Samide 22:15 09.december 2012.

    GOSPOD ŠUŠTERŠIČ naj povrnejo mankajoč denar tisti, ki so slabo delali. O TEM GOVORI člen URS. PREBERITE SI GA GOSPOD ŠUŠTERŠIČ, mogoče se vam dnevi zjasnijo.26.člen URS, ( pravica do povračila škode)Vsakdo ima pravico do povračila ...prikaži večačila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca javnih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori oseba ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.Oškodovanec ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil.

  • feferon 12:10 09.december 2012.

    Denar, ki ste ga pokradli vrnite, pa smo na zeleni veji.