Slovenija
28 ogledov

Za Popoviča je zgodba končana

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Občina Ankaran. Popovič ne verjame, da bo podpornikom na ustavnem sodišču uspelo.

“Imamo ustavno pravico do lokalne samouprave, ustavne pravice do svoje občine, ki bi si jo vsak zamislil po svoje, pa ne,” je državnozborski ne ankaranski občini včeraj komentiral Boris Popovič, koprski župan, ki ni skrival veselja nad porazom nasprotnikov.

“Ustanovitev nove občine bi imela katastrofalne posledice za Luko Koper in naše preostalo gospodarstvo. Hvala bogu, da se to ni zgodilo,” je poudaril.

Še ena ustavna pritožba
“V nasprotju z županom si mi ne drznemo napovedovati, kaj bodo odločili ustavni sodniki. Prepričani pa smo, da krivice, ki je bila storjena Ankarančanom, ne bodo spregledali in da bodo zaznali napake tako v postopku kot v zakonodaji,” se je odzval Gregor Strmčnik, vodja ankaranske civilne iniciative. Povedal je, da pripravljajo še eno ustavno pritožbo na zakonodajni postopek in predlog za ustavno presojo s področja lokalne samouprave. Do zdaj so za vse postopke porabili že več deset tisoč evrov. “Vse je šlo iz naših žepov; nimamo nobenih finančnih botrov,” je zavrnil namige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.