Slovenija
49 ogledov

Za popust morajo plačati

slovenija 19.10.2010 studentje, studentska arena, GR, Ljubljana, foto: Bostjan T Boštjan Tacol
Podjetja dajo popust le s plačljivo, ne običajno študentsko kartico.

"Ko sem želel v Koloseju za nakup vstopnice uveljaviti študentski popust, so mi dejali, da je to mogoče le s študentsko kartico isic," opozarja bralec. Izkaznica isic je mednarodna študentska kartica in je plačljiva. V Koloseju priznavajo, da imajo njihovi imetniki več popustov, a zanikajo, da običajnih popustov ne dajejo.

Popusti da, a omejeni

Študenti lahko v Koloseju z običajno študentsko izkaznico, ki jim jo potrdi njihova fakulteta, popust koristijo od ponedeljka do petka. "Če študentu univerza še ni izdala kartice za tekoče študijsko leto in uporablja še potrdilo, ki mu ga je izdala za tekoče študijsko leto, se mu pripadajoči študentski popust prizna," pojasnjujejo v Koloseju. Dodajajo, da imajo imetniki izkaznic isic več ugodnosti od imetnikov običajnih študentskih izkaznic, popusti zanje pa veljajo tudi vse dni v tednu.

Zagovarjajo brezplačnost

"Ponudniki morajo imetnikom izkaznic isic zagotoviti ekskluziven popust, saj želimo, da izkaznica isic svojim imetnikom omogoča dodatne ugodnosti in višje popuste kot navadna študentska izkaznica," zaplet pojasnjujejo na Isicu. Na Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani (Šoul) pravijo, da je omogočanje popustov in ugodnosti za študente stvar posameznih podjetij. "Vsako podjetje namreč samo izbira strategije, s katerimi bo doseglo in pridobilo posamezno ciljno skupino. Seveda pa Šoul podpira in pozdravlja predvsem ugodnosti, ki so namenjene vsem študentom in ne le tistim, ki so imetniki posameznih plačljivih kartic ugodnosti," dodajajo. Izdelava izkaznice isic študente stane 12,20 evra, dobijo jo lahko s priloženim potrdilom o vpisu ali študentsko izkaznico. Čeprav se njihovo število povečuje, si izkaznico izdela le manjšina študentov, okoli štiri tisoč na leto, vseh študentov pa je okoli 104 tisoč.

Komentarjev 3
  • Pepe007 08:58 22.oktober 2013.

    Bedarija. po prijavi sem komentar napisal pod napačni članek :)

  • Pepe007 08:57 22.oktober 2013.

    Zanimivo zaradi tega, kar taka gesta pomeni in tudi zaradi tega, kaj se imenuje "umetnost" in "umetnik".

  • dragec 08:13 22.oktober 2013.

    Študentje, kaj čakate, na ulice, granitne kocke vas čakajo???