Slovenija
45 ogledov

Za pospešitev črpanja 22 novih zaposlitev

Javni uslužbenci bodo, če ustavno sodišče ne bo zadržalo odredbe ATVP, na svoje Žurnal24 main
Naj se kljub prepovedi zaposlovanja naredi izjemo, je predlagala tudi Evropska komisija, trdijo na vladi.

Na včerajšnji seji so ministri potrdili zaposlitev 22 novih uslužbencev, ki bodo na področju evropske kohezijske politike in teritorialnega sodelovanja skrbeli, da bo črpanje denarja iz Bruslja hitrejše in bolj učinkovito."Slovenija že dalj časa beleži izrazit primanjkljaj zaposlenih na področju kontrol, ki jih mora izvajati organ upravljanja. Hkrati pa se je služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) srečala z odlivom zaposlenih s tega področja, kar pomeni, da je trenutna kadrovska zasedenost pod minimalnimi zahtevami za ustrezno izvajanje teh politik oziroma programov. Služba beleži primanjkljaj tudi pri kadrih za posamezne faze implementacije vseh programov," odločitev vlade pojasnjujejo na uradu za komuniciranje

Ozko grlo je administracija

Tudi Evropska komisija je Sloveniji predlagala, da se kljub ostrim varčevalnim ukrepom in prepovedi zaposlovanja, omogoči izjeme na tem področju, ter da se v ta namen izkoristijo sredstva iz naslova tehninčne pomoči, trdijo na vladi: "Evropska komisija je že večkrat opozorila, da je potrebno nujno povečati administrativno usposobljenost, še posebej na področju kontrol." Bruseljski uradniki ugotavljajo, da je pri nas prav administrativna sposobnost ozko grlo v implementaciji programov. 

Vseh 22 novih uslužbencev bo zaposlenih za določen čas, sredstva pa so zagotovljena v okviru tehnične pomoči različnih evropskih skladov. Za vse zaposlitve so zagotovljena sredstva tudi za ustrezen delež slovenskega sofinanciranja v okviru sredstev službe. 

Komentarjev 2
  • patrijarh 14:49 25.julij 2014.

    Kolker jest glavni še ni na Dobu.

  • 4krogci 14:15 25.julij 2014.

    Glavni mafijc, zaradi katerega smo v taki situaciji, kot pač smo je že več kot en mesec na DOBU!!