Slovenija
22 ogledov

Za postanek sedemkratna cena

Veolia Katarina Pernat
Spor na postajališču. Marprom hoče ekskluzivno prodajo vozovnic, prevozniki nočejo popustiti.

“Po pogodbi z ministrstvom za promet smo obvezani prodajati vozovnice tudi na avtobusih. Marprom pa nas v pogodbi sili, da tega ne smemo,” se jezi Bo Karlsson, predsednik uprave Veolie Transporta.

Ne prodaji na avtobusu

Nekdanji upravitelj glavne mariborske avtobusne postaje Veolia Transport in občinski zavod Marprom, zdaj novi upravitelj postajališča, sta se sprla zaradi pogodbe za opravljanje postajnih dogodkov Marproma. Jedro spora naj bi bila prodaja avtobusnih vozovnic za vožnje s prevoznikom Veolia. Po omenjeni pogodbi naj prevoznik ne bi smel prodajati vozovnic na avtobusih, ampak samo na Marpromovih okencih na avtobusni postaji. Karlsson trdi, da je to protizakonito. Ker pogodbe ne podpiše, jim Marprom zaračuna sedemkratnik osnovne cene za postanek. Običajna cena je 3,5 evra, zaradi nepodpisane pogodbe pa je Veolia za februar dobila račune po 25 evrov za postanek, kar znaša skupaj 208 tisoč evrov. Neuradno smo izvedeli, da na Veolii tega zneska niso v celoti 
poravnali.

Bo zadnjo reklo sodišče?

Direktor Marproma Ivan Hajnšek pravi, da se z Veolio glede prodaje vozovnic še pogaja. Prepričan je, da bi jim s prevzemom prodaje vozovnic celo šli na roko, saj bi bila storitev za uporabnike boljša, ker so njihove blagajne odprte dlje kot Veoliine. Bi pa Marprom tako od Veolie pobral nekaj provizije.

Če se strani ne bosta mogli dogovoriti, ni izključeno pravdanje na sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.