Slovenija
87 ogledov

Za povračilo škode jih je treba tožiti

Potopni valj
1/4
Suzana Kos
Potopni stebrički. Poškodbe na avtih morajo občani kriti sami.

"To je katastrofa; poklicala sem na občino in vprašala, pri kateri zavarovalnici imajo zavarovane potopne stebričke za primer, ko povzročijo škodo na avtomobilih, če ne delujejo pravilno. Zabrusili so mi, naj si avto popravim na lastne stroške in jih tožim, če hočem, da mi povrnejo škodo," je razburjeno razlagala Koprčanka Marija Čebela, ki smo jo ujeli nekaj minut po nezgodi.

Vztrajala bo pri povračilu

Tako kot na nekaj drugih vhodih v mestnem središču je namreč na njenem postavljen potopni valj. Z možem sta pred nezgodo z daljinskim upravljalnikom stebriček aktivirala, da se je potopil v cestišče, zapeljala nadenj, valj pa se je nepričakovano dvignil in udaril v podvozje avtomobila. Poklicala sta policijo, da je naredila zapisnik. Kot nam je sporočila Čebelova, je škode na avtomobilu za dva tisoč evrov in bo vztrajala, da ji jo pokrije občina.

Primerov je več

Na policiji so potrdili, da so obravnavali kar nekaj podobnih primerov. Preverili smo še na zavarovalnici Adriatic Slovenica in vprašali, ali so imeli v Kopru zaradi nepravilnega delovanja potopnih stebričkov kaj prijav škode: "Na področju zavarovalnih primerov smo v Kopru imeli kar nekaj takih primerov."

Bingljal štiri ure

Koprski taksisti pa so nam povedali, da so jim valji poškodovali šest avtomobilov. "Na občini o tem, da bi nam škodo povrnili, nočejo slišati. Enega od kolegov je valj z avtomobilom dvignil in je na njem bingljal kar štiri ure," so dodali.

Komentarjev 3
  • suzana.kos 15:17 15.junij 2013.

    Cigav je pa ta mercedez, kateri revez ga tam parkira.

  • 1111 22:15 14.junij 2013.

    ...glavno, da je bel mercedes AMG parkiran na ploščadi pred Kroštolo...prekleta banda pokvarjena...koprski redarji so itak brez jajc in dokler bodo imeli za šefa nesojenega pravnika ki je dobesedno v riti Popota, bo tako...ni čudno, da so jih že parkrat ...prikaži več dobili okoli uh...še bo treba...dokler imamo te Popoviće za župana in predsednika KS, se občanom in krajanom nič dobrega ne piše...

  • titty 22:02 14.junij 2013.

    Mestna občina Koper, itak!!! Samo dnar pobirajo, drugo jih niti pod razno ne zanima!!! Občani so jim zadnja skrb!