Slovenija
45 ogledov

Za praznike povišani vodotoki, plimovanje in burja

V nedeljo se bo pooblačilo, izključena ni niti toča. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Morje lahko ponoči poplavi nižjeležeče dele obale, ob lokalnih nevihtah pa lahko tudi v osrednji sloveniji narastejo manjši vodotoki.

Po podatkih Oddelka za hidrološko prognozo Agencije RS za okolje lahko ob lokalnih nevihtah
v noči iz sobote na nedeljo močneje narastejo predvsem manjši vodotoki v širši goriški regiji ter
severni in osrednji Sloveniji.

V soboto bo plimovanje morja povišano. V večernih urah med 21.30 in 23.30 lahko morje na mareografski postaji v Kopru preseže opozorilno vrednost 295 cm in ob tem poplavi nižje ležeče dele obale, so sporočili iz centra za obveščanje RS.

Po podatkih dežurnega prognostika Agencije RS za okolje bodo v nedeljo in zjutraj v ponedeljek
najmočnejši sunki burje presegli 100 kilometrov na uro.

Sneži lahko do nižin

Danes bo sicer pretežno oblačno, občasno bodo padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Ob morju bo pihal jugo. ajvišje dnevne temperature bodo od 11 do 15, na vzhodu in ob morju do 17 stopinj Celzija.

Zvečer se bodo padavine od severa okrepile in ponoči zajele vso državo. Meja sneženja se bo spuščala. Jutri bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo popoldne postopno ponehale. Hladneje bo, ponekod bo lahko snežilo do nižin. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, piše na spletni strani agencije za okolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.