Slovenija
2754 ogledov

Za prebivalci Ilirske Bistrice je pestra noč

Od sinočnjega potresa so seizmologi iz Skopja zabeležili več kot 70 močnejših po Žurnal24 main
V petek okoli 22.20 ure je bil v bližini Ilirske Bistrice epicenter potresa, ki so ga čutili predvsem prebivalci občine Ilirska Bistrica in Pivka.

V Centru Republike Slovenije za zaščito in reševanje so obvestili, da so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Urada za seizmologijo, Agencije RS za okolje, v petek okoli 22.20 ure zabeležili potres magnitude 1,1 v bližini Ilirske Bistrice, 50 km južno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci občin Ilirska Bistrica in Pivka. Seizmografi ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Tokratni potres ni bil tako močan, kot tale, ki ga je zaznal seizmograf na sliki Slovenija Več potresnih sunkov v bližini Pivke

Na Arso opozarjajo na veliko požarno ogroženost v naravnem okolju predvsem na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji. Ponoči so imeli polne roke dela gasilci. Ob 1.40 je v Ravnah, občina Šoštanj, pod kozolcem zagorel traktor, v naselju Stara gora v občini Rače-Fram je zagorel drog električne napeljave,  v Prešernovi ulici v Ljutomeru je osebno vozilo zapeljalo s parkirišča v reko Ščavnico, v Hlaponcih, občina Juršinci, je zagorela podrast. V Globušaku v Trbovljah je zagorelo osebno vozilo, ogenj pa je zajel še bližnje vozilo. Gasilci GZ Trbovlje so pogasili požar, ki je eno vozilo uničil, drugo pa poškodoval v predelu motorja. V bližini vozil je bila plinska jeklenka, ki so jo gasilci pravočasno odstranili, da ni prišlo do eksplozije.
 

Komentarjev 3
  • xbolhax 09:56 09.marec 2019.

    1 mesec nazaj ko jih je bilo po 10 na dan pa ni noben nič pisal...

  • sam50 08:04 09.marec 2019.

    Ja,pri tej magnitudi je sama sreča,da ni mrtvih in poškodovanih.....