Slovenija
42 ogledov

Za predsednika države tudi Miran Šic

Miran Šic Humana Slovenija
V tekmo za predsednika države se je spustil tudi predsednik zunajparlamentarne stranke Humana Slovenija Miran Šic. Obljublja poenotenje naroda in zagotovitev tisoč evrov univerzalnega mesečnega prihodka.

Nad Slovenijo in njenimi ljudmi se zgrinjajo temni oblaki, zato potrebujemo boljši jutri, je prepričan nov kandidat za predsednika države Miran Šic. "S svojim načinom dela, življenja in razmišljanja sem osvežitev in kljub svojemu abrahamu mladi up," je dejal.

Šic, ki bo kandidat Humane Slovenije, se je že lotil zbiranja podpisov državljanov, potrebnih za kandidaturo. Računa, da bo 3000 podpisov uspel zbrati in si s tem, kot pravi, zagotovil "vstopnico za gledališče, ki nas čaka".

Prevelike obljube?

V primeru izvolitve državljanom obljublja tisoč evrov temeljnega univerzalnega mesečnega prihodka, kar bi po njegovem zagotavljalo socialno varnost. Prva naloga predsednika je, kot pravi, poenotenje naroda, to pa bi po njegovih besedah privedlo do nadaljnjih pravnih korakov, ki bi omogočili omenjeni univerzalni prihodek.

Kandidaturo za predsednika države je doslej napovedalo še 10 kandidatov. Med vidnejšimi so sedanji predsednik Danilo Türk, nekdanji predsednik vlade Borut Pahor in evropski poslanec Milan Zver. V predsedniško tekmo so se podali še Monika Malešič, Artur Štern, Miro Žitko, Fani Eršte, Ladislav Troha, Dušan Egidij Kubot - Totislo in Milan Robič.

Komentarjev 2
  • Ronald Reagan 22:04 27.avgust 2012.

    ja...ni neki drugorazredni...

  • izvedenec 21:09 27.avgust 2012.

    tega neutrudnega gospoda sem srečal pred leti, ko je s svojim kombijem revnim ljudem pripeljal humanitarno pomoč, ki jo je sam nabavljal - oblačila, otroški pribor in stanovanjsko opremo, ter jim jo brezplačno razdelil, to je človek od besede in dejanj :)