Slovenija
27 ogledov

Za proslavo le en scenarij

Kongresni trg Nik Rovan
Kongresni trg. Na kulturnem ministrstvu prepričani, da uporabno dovoljenje bo.

Ljubljana. Mestna občina Ljubljana danes pričakuje izdajo uporabnega dovoljenja za podzemno garažno hišo in ureditev Kongresnega trga, potem ko je bilo po tehničnem pregledu treba odpraviti nekatere pomanjkljivosti.

V službi za državne proslave pri kulturnem ministrstvu o izdaji dovoljenja ne dvomijo, zato za petkovo državno proslavo niso pripravili rezervnega scenarija. “Pri pridobitvi uporabnega dovoljenja nismo stranka v postopku, a nismo obveščeni o tem, da odgovorni dovoljenja ne bi pričakovali,” pravijo. Na vprašanje, ali je mogoče prizorišče proslave prestaviti v dveh dneh, pa odgovarjajo: “Kjer je volja, je tudi pot.
Zaščita za travo
V stroških za državno proslavo je predvidena tudi posebna zaščita za travo, ki se za takšne namene uporablja na stadionih. “Če ne bo treba, trave ne bomo zasedli. Če bo karkoli poškodovano, bomo popravili,” pravijo v službi za državne proslave.

Pričakujejo še več vlog
Garažno hišo pod Kongresnim trgom bodo odprli en teden po proslavi. Za najem parkirnih prostorov je javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT) prejelo 426 vlog, od tega jih je 255 z območja, ki ima prednost. Za najem je na voljo 334 parkirnih prostorov.

Na občini pričakujejo, da se bo število vlog še povečalo, saj so zdaj v prednostno območje vključili še Stari trg, del Gornjega trga in del Gallusovega nabrežja. Pogodbe z najemniki bodo podpisali, takoj ko bo občina garažo predala v upravljanje LPT.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.