Slovenija
27 ogledov

Za prvomajske pripravite kratke rokave

morje, sonce, kratki rokavi Shutterstock
Konec tedna tako slovenski kot hrvaški meteorologi obljubljajo sonce in temperature nad 20 stopinj Celzija. Ponekod pri sosedih napovedujejo tudi 29 stopinj.

Danes bo še ena fronta, tako da nekaj padavin še bo, a nam za prvomajski podaljšan konec tedna na Agenciji RS za okolje (Arso) obljubljajo sončno in kar toplo vreme. Kaže na temperature nad 20 stopinj Celzija, tudi do 25. "Za zdaj so napovedi ugodne do sredine naslednjega tedna, mogoče se bodo začele pojavljati kakšne plohe, vsaj do nedelje pa bo toplo, suho in sončno vreme," je pojasnil.

Tudi ob morju bo okrog 20 stopinj ali nekoliko več. "Morje ima sicer 13 stopinj, a je sonce močno in morje se hitro ogreje ob takem času. Tokrat morda do 15 ali 16 stopinj, kaj več pa verjetno ne," še pravi Strajnar.

V hribih je poletje

Tudi za v hribe bo vreme primerno, na 1.500 metrih bo okrog 12 stopinj Celzija, v nedeljo 14. "To so pa že čisto poletne temperature," je povedal.

Ponekod pri sosedih tudi 29 stopinj

Tudi na Hrvaškem, če se odpravljate na oddih, za danes in jutri napovedujejo sonce ob spremenljivi oblačnosti. Prav tako ponekod pričakujejo nekaj dežja, vendar že v sredo kaže na razjasnitev, od četrtka naprej pa napovedujejo, da se bo ogrelo nad 20 stopinj Celzija. Ponekod, na primer v Splitu in na Reki, bo do 23 stopinj, v Osijeku in Vukovarju pa napovedujejo celo 28 ali 29 stopinj.

Na Jadranu bo najtoplejše mesto Šibenik s 25 stopinjami, kar bodo tisti pogumnejši gotovo izkoristili za skok v morje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.