Slovenija
25 ogledov

Za Revozom uspešno leto

Twingo je Revozov najpomembnejši avtomobilski model. (Foto: Arhiv Revoz) Žurnal24 main
Proizvodnja v letošnjem novomeškem Revozu se bo močno približala lanskemu rekordu 212.680 izdelanih vozil. Podobni lanskim bodo tudi prihodki in čisti dobiček.

V Revozu sicer pričakujejo, da bo dobiček morda nekoliko nižji kot lani zaradi dviga cen surovin na svetovnih trgih.

Delovno še naprej
V Revozu bodo delali tudi za praznike. Delavci bodo prosti 31. decembra, 24. decembra pa ne bosta delali popoldanska in nočna izmena.

V prvih mesecih prihodnjega leta bodo še obdržali obratovanje v treh polnih izmenah, v nadaljevanju pa pričakujejo padec proizvodnje in posledično prehod na dve izmeni in pol ali celo samo dve. Razlog za zmanjšanjo obratovanje je predvsem v tem, da twingo, Revozov količinsko najpomembnejši avtomobilski model, prehaja v drugo fazo življenjskega cikla, ko naročila običajno upadejo.

Novo leto, novi projekti
V Revozu bodo prihodnje leto sprejeli pomembne odločitve, saj naj bi zveza Renault-Nissan in Daimler sprejela dokončno odločitev glede projekta novega twinga in štirisedežnega smarta, ki naj bi ju izdelovali v Revozu, je povedala tiskovna predstavnica Revoza Nevenka Bašek Zildžović.

Po besedah predsednika uprave Revoza Aleša Bratoža je edini slovenski proizvajalec vozil lani ustvaril 1,28 milijarde evrov prihodkov in 20,6 milijona evrov dobička.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.