Slovenija
23 ogledov

Za Ric zahtevajo ovadbe

slovenija 28.11.13. Dolenjska, Novo mesto, Matic Vidic, Franci Beg, Gregor Maced Jerca Božič Kranjec
Župan niža ceno, čeprav so sprejeli sklep za prekinitev pogodbe.

Pogajanja župana Alojzija Muhiča z najemodajalcem Matijo Bradačem o znižanju najemnine za prostore Rica pomenijo ignoriranje najvišjega organa občine, je prepričan Gregor Macedoni, mestni svetnik liste Gremo gor. "Na zadnji občinski seji smo namreč sprejeli sklep, da mora župan škodljivo najemno pogodbo prekiniti," poudarja Macedoni.

Mestne svetnike zato poziva, naj, dokler pogodba ne bo prekinjena, proračuna za prihodnje leto ne potrdijo.

Drag parkirni prostor

"V 20 letih bo občina samo za najemnino brez obratovalnih stroškov plačala 25 milijonov evrov, če pa bi se odločila za nakup, bi jo z denarjem za najemnino v osmih letih odplačala, saj jo je najemodajalec ponujal v odkup za 3,4 milijona evrov," pravi Franci Beg, svetnik Zaresa.

Med najspornejšimi členi pogodbe je tudi zaračunavanje najemnine za 103 parkirne prostore. "Mestna občina v svoji parkirni hiši na Novem trgu posamezni parkirni prostor oddaja za 530 evrov na leto, pod Ricem pa zanj plačuje po 1.400 evrov na leto," navaja Macedoni.

"To je korupcija!"

"Idealna beseda za opis sosledja dogodkov v zvezi s to najemno pogodbo je korupcija. Bolj neposredno oškodovanje občine bi lahko bilo le še, da bi nekdo ukradel bančno kartico in dvignil denar z računa občine," meni Matic Vidic, samostojni svetnik.

Omenjeni svetniki so včeraj županu Muhiču poslali poziv, naj v dveh tednih sporoči, kaj je storil glede ugotavljanja odgovornosti vpletenih v najem in glede povrnitve materialne škode v občinski proračun; v nasprotnem primeru bodo primorani, kot pravijo, zoper njega podati kazensko ovadbo.

Komentarjev 1
  • Marko Slovenia 11:10 29.november 2013.

    tko ja, kr čakte s prijavo... kot vsi, ki bi morali kaj storiti, pa raje čakajo... pa naj zastara , ane