Slovenija
38 ogledov

Za še boljša domača žganja in sokove

Ocenjevanje žganja Bojan Grabrijan
Ocenjevanje. Vzorce zbirajo do petka. Licitacija nagrajenih žganj za bodoči dializni center v Beli krajini.

Rim. Na Domačiji Raztresen bo v sredo, 11. aprila, Sadjarsko društvo Bela krajina v sodelovanju z društvom Rim lan, Kmetijsko-gozdarskim zavodom Novo mesto, Krajinskim parkom (KP) Kolpa in Čebelarsko zvezo Bele krajine pripravilo 10. ocenjevanje domačih žganj in sadnih sokov.

Vzorce za ocenjevanje bodo zbirali do tega petka na kmetijskosvetovalnih službah v Črnomlju in Metliki, Domačiji Raztresen, sedežu KP Kolpa v Adlešičih ter pri Blažu Kočevarju v Semiču. Za žganje je treba oddati en liter vzorca, za sadne sokove pa dva litra.

Dobrodelna licitacija

“Pripravljamo tudi licitacijo izbranih nagrajenih žganj, ki jo bo vodil Toni Gašperič, izkupiček pa bomo namenili za opremo dializnega centra v Beli krajini,” je povedal Stanislav Muhič, predsednik Sadjarskega društva Bela krajina. Jani Gačnik s kmetijsko-gozdarskega zavoda pa bo predstavil zamisli sadjarske kulture in projektno delo leto preminulega Francija Kotarja.

Priznanja bodo podelili v petek, 13. aprila, ob 17. uri na Domačiji Raztresen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.