Slovenija
13 ogledov

Za še sedem družin

V najslabšem primeru bi se stanovalci iz republiških in mestnih stanovanj morali Žurnal24 main
Celovški dvori. Vegrad je del penalov zaradi zamude poravnal s stanovanji.

Polovico penalov zaradi zamude pri dokončanju stanovanj v Celovških dvorih je Vegrad Mestni občini Ljubljana (MOL) in stanovanjskima skladoma poravnal s sedmimi stanovanji in sedmimi parkirnimi prostori. Drugo polovico pa bo plačal, ko bodo poravnane obveznosti do podizvajalcev, je včeraj povedal župan MOL Zoran Janković.

Stanovanja so ocenili na 1.990 evrov na kvadratni meter in parkirni prostor na 15 tisoč evrov. Vseh penalov se je do pridobitve uporabnega dovoljenja sicer nabralo za okoli 2,6 milijona evrov.

MOL ter mestni in državni stanovanjski sklad so sicer že prevzeli polovico od 419 kupljenih stanovanj v Celovških dvorih. Drugo polovico bodo prevzeli do drugega tedna. “Pripravljajo se že pogodbe, računam, da se bodo selitve izvajale septembra in oktobra,” je še povedal župan. Vegradu so sicer občina in sklada še dolžni za okoli 4,4 milijona evrov kupnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.