Slovenija
19 ogledov

Za selitve dva milijona

Karel Erjavec s telefonom Boštjan Tacol
Zunanje ministrstvo. Za selitve uslužbencev več kot milijon evrov, za prevoz umetnin 670 tisočakov.

V naslednjih dveh letih bo selitev 141 uslužbencev ministrstva za zunanje zadeve (MZZ) državo stala 1,1 milijona evrov. Le 24 jih je v službi v državah zunaj Evrope (dva v Argentini, trije v Braziliji, štirje v Indiji, sedem v Združenih državah Amerike, trije v Kanadi in pet na Kitajskem), večina preostalih dela na misijah v državah Evropske unije in državah nekdanje Jugoslavije.

Na MZZ skopi s pojasnili

“MZZ potrebuje te storitve za selitev diplomatsko-konzularnih predstavnikov, dostavo diplomatskih in drugačnih paketnih pošiljk, dostavo in vračilo umetniških del, ki se pošiljajo, ter selitev opreme in pohištva za potrebe MZZ po Sloveniji in v tujino na konzularna in diplomatska predstavništva naše države,” pojasnjujejo na MZZ.

Bogastvo za prevoz umetnin

Obenem imajo v načrtu v naslednjih dveh letih samo za prenos vrednostnih predmetov plačati 670 tisočakov.

“Storitev dostave in vračila umetniških del smo doslej uporabili le v nekaj primerih, pri čemer je šlo za prenos eksponatov v okviru promocije slovenske kulture v tujini,” pojasnjujejo na MZZ, ki ga vodi Karl Erjavec.

Nova pogodba je nujna

“Ker se pogodba s trenutnim špediterjem izteka, moramo skleniti novo,” poudarjajo na MZZ. Zdajšnji hišni selitveni servis ministrstva je družba Schenker, ki je v zadnjih dveh letih na ta račun zaslužila dober milijon. Tudi v naslednjih dveh letih bo uslužbence MZZ selil Schenker, ki se je edini prijavil na razpis ministrstva.

Konkurenti so kritični predvsem do izločitvenih meril. Eden od pogojev, ki so jih morali izvajalci izpolnjevati, če so se želeli prijaviti na razpis naročnika, je bil, da so v zadnjih dveh letih za vsaj enega naročnika izvedli posel v vrednosti 600 tisočakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.