Slovenija
29 ogledov

Za senat KPK 55 kandidatur

Goran Klemenčič Anže Petkovšek
Jutri bo zasedala izbirna komisija, ki bo v 30 dneh preverila izpolnjevanje pogojev in primernost kandidatov.

Na poziv predsednika Boruta Pahorja za zbiranje kandidatur za predsednika in dva namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) se je odzvalo 55 kandidatk in kandidatov. Za jutri je tako sklicana prva seja izbirne komisije. V tej je pet članic in članov, predstavnikov vseh treh vej oblasti in civilne družbe.

"Pahor se v odločitve ne bo vmešaval"

Kot pojasnjujejo na KPK, bodo na tej seji izbrali predsedujočega izbirne komisije, njihova naloga pa bo, da v skladu z zakonom v 30 dneh preverijo izpolnjevanje pogojev in primernost kandidatov za opravljanje nalog v senatu KPK. Pojasnjujejo, da se Pahor v presoje in odločitve izbirne komisije do konca njenega dela ne bo vmešaval.

Spomnili so še, da je Pahor ob začetku postopkov za imenovanje "izrazil željo, da bi imel možnost na omenjene funkcije predlagati suverene osebnosti brez bremen, zaradi katerih bi bili komurkoli kaj dolžni, pogumnega značaja, ki gredo tudi v zahtevnih okoliščinah čez težke ovire in so sposobne prenašati vse vrste pritiskov in ki bodo v svojih presojah in ravnanjih uporabljali enaka merila za vse".

Komentarjev 6
  • sprehajalec 21:11 08.januar 2014.

    V Sloveniji je to dobra službica, redna in dobra plača, malo dela, nič nadzora, pa še kaj postrani lahko pade v žep. Če je le človek pameten. Pravzaprav v družbi brez izgrajenih vrednot in moralnih norm, je tole ...prikaži več idealna službica. Nikoli ne moreš izgubiti. Če kaj kapne v žep, pa te najdejo, mreža poskrbi potem zate, ljudje pa rečejo: Ni neumen, znajdu se je. Če nič ne narediš, ti gre redna in lepa plača, pa praviš, da se nič ne da narediti. Pa bodo vsi razumeli in bodo vsi zadovoljni.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 18:30 08.januar 2014.

    Dobro delavno mesto,veliko lahko mifamilija zasluži.Saj greš samo po Klemenčičevih stopinjah.

  • ennanova 17:51 08.januar 2014.

    Predavanje Dušana Rutarja 13.1.; Tristan in Izolda V ponedeljek, 13.1.2014 ob 18.00 bo v knjižnici Otona Župančiča, Kersnikova 2, Ljubljana predavanje Dušana Rutarja; Tristan in Izolda.V okviru predavanja bo predavatelj govoril o treh stvareh: o novem začetku, skromnosti ...prikaži več in pogumu…http://za-misli.si/obvestila/1389-predavanje-dusana-rutarja-13-1-tristan-in-izolda