Slovenija
48 ogledov

Za šeškanje obveljala pogojna kazen

Gorazd Perenič in nekoč njegov nadrejeni nekdanji minister Gregor Virant. Žurnal24 main
Senat višjega sodišča v Ljubljani je na današnji seji zavrnil pritožbo Gorazda Pereniča, ki se je na ministrstvo za pravosodje in javno upravo, od koder je zaradi očitkov o spolnem nadlegovanju odšel leta 2005, spet vrnil. Obsodba za "šeškanje" je tako pravnomočna, z njo pa tudi pogojna kazen.

Leto in dva meseca zapora Gorazdu Pereniču ne bo treba odsedeti, če v dveh letih ne bo storil novega kaznivega dejanja. Kazen so mu sicer naložili zaradi dveh kaznivih dejanj kršitve spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja.

"S sodbo seveda nisem zadovoljen. Kot je že ves čas za obe strani nesporno, so spolna dejanja (šeškanje) bila, še vedno pa menim, da nisem v ničemer zlorabil položaja. Po zaključku zveze, ko ni več želela biti intimna z menoj, je prva oškodovanka napredovala v direktorico mojega podjetja, njeno sestro pa sem vzel s seboj v službo na takratno ministrstvo. V moje podjetje pa je pripeljala tudi najboljšo prijateljico. Zato sem še danes nad obtožbo zlorabe položaja in groženj presenečen in vanjo ne verjamem. Enako tudi nihče v okolici," se je danes odzval Perenič.

Sodišči prve in druge stopnje sta očitno menili drugače. "Proti pravnomočni sodbi imam sicer na razpolago izredna pravna sredstva, ki pa jih ne mislim izkoristiti. Dogodki so se namreč zgodili pred več skoraj 10 leti. Prav tako je očitno, da si je javnost ustvarila precej drugačno mnenje od sodišča," še dodaja Perenič, ki je, kot pravi, že šesto leto zasebno v srečni zvezi in kljub vsem sporom enako želi tudi drugi strani.

Spomnimo

Nekdanjega državnega sekretarja ministrstva za javno upravo sta ovadili sestri, ki sta delali zanj v njegovem podjetju, ena pa tudi na ministrstvu. Po besedah Pereniča je bilo vse prostovoljno.

Njegov odnos z njima je takrat označil za prijateljskega in globokega, včasih pa tudi intimnega.

A sestri sta trdili, da ni bilo tako. Samo pričanje o teh dogodkih je bilo zanju tako stresno, da sta zahtevali izključitev javnosti.

Komentarjev 1
  • tomaz 12:55 31.maj 2012.

    Možakar jim je zrihtal dobre službe, za zahvalo sta pa hotle še več...ej kaj vse ne naredi "ženska igralana razpoka"...