Slovenija
38 ogledov

Za silvestrovo se dobro oblecite, pod lediščem bo!

Silvestrovanje v Ljubljani. Anže Petkovšek
Na silvestrovo bo, razen na Primorskem, temperatura ves dan ostala pod lediščem. Če se boste torej silvestrovali na prostem, nikar ne pozabite na toplo obutev in oblačila.

Agencija za okolje na portalu Meteo za ves zadnji dan v letu napoveduje temperatura pod lediščem. Najnižje jutranje temperature bodo od - 9 do - 3, najvišje dnevne malo pod 0 stopinj Celzija. Izjema bo Primorska, kjer lahko pričakujemo temperature do 7 stopinj Celzija.

V novem letu že sneg?

Na prvi dan v letu pa lahko pričakujemo pretežno oblačno, a večinoma suho vreme. V soboto bo oblačno. Na Primorskem bo pričelo deževati. Padavine se bodo popoldne razširile nad večji del Slovenije in se v noči na nedeljo še nekoliko okrepile. Na Primorskem bo deževalo, drugod večinoma snežilo.

Letošnji začetek zime je sicer zaznamovalo suho in toplo vreme. Po vsej Sloveniji je bil december po ugotovitvah meteorologov izredno suho, praktično brez padavin. Zaradi tega tudi snežne odeje ni bilo. Na Kredarici se jezgodilo prvič, da na božič ni bilo snežne odeje, predvidoma pa je ne bo niti na silvestrovo. V sredogorju in visokogorju je prevladovalo jasno vreme, na Kredarici so namerili rekordno trajanje sončnega obseva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.