Slovenija
67 ogledov

Za škodo niso terjali še nikogar

bicikelj David Jug
Med delovniki beležijo tudi po štiri tisoč izposoj koles dnevno, najbolj oblegane so postaje na Cankarjevi ulici, Prešernovem trgu in Kolodvorski ulici.

Jutri v ljubljanskem BTC odpirajo tri nove postaje BicikeLJ za izposojo koles. Vseh skupaj bo odslej v Ljubljani 36. V dobrih treh letih, odkar je v prestolnici zaživela brezplačna izposoja koles, je BicikeLJ uporabljalo že skoraj 60 tisoč naročnikov, sporočajo z Europlakata, ki bdi nad delovanjem storitve. Aktivnih uporabnikov je trenutno dobrih 25 tisoč, doslej so zabeležili že 2,1 milijona izposoj.

Plačila povzročene škode še niso zahtevali

"Število kot tudi narava poškodb je v okviru pričakovanega. Kolesa so veliko v uporabi, v obdobju največjih obremenitev je vsako kolo v povprečju na vožnji tudi po več kot tri ure na dan. Večinoma je treba ponovno nastaviti in priviti posamezne dele kolesa. Zelo malo je namernih poškodb, v dobrih treh letih smo obravnavali morda pet do deset takšnih primerov. Uporabniki kolesa večinoma uporabljajo skrbno," poudarjajo na Europlakatu in obenem pojasnjujejo, da doslej še nobenega uporabnika za povzročeno škodo niso terjali.

V povprečju vsak dan premaknejo 300 koles

Ker so nekatera postajališča bolj oblegana kot druga, morajo ekipe vzdrževalcev kolesa premikati z manj na bolj frekventne lokacije. "V dnevih med tednom, ko je opravljenih tudi po štiri tisoč izposoj na dan, naše ekipe v povprečju opravijo tudi do 300 premikov koles, med vikendom, ko beležimo do dva tisoč izposoj na dan, pa opravijo okvirno do 70 premikov," pravijo pri Europlakatu.

Težave zaradi izpada elektrike

Ko je prejšnji teden v središču Ljubljane eksplodirala transformatorska postaja, so imeli nekateri uporabniki z uporabo storitve težave; zaradi izpada elektrike sistem pri nekaterih uporabnikih namreč ni zabeležil vračila koles. Upravljalci sistema sporočajo: "Vsem uporabnikom, ki so se nam javili zaradi omenjenih težav, smo stornirali račune za prekomerno zabeležen čas.

Komentarjev 1
  • gamarac 19:25 23.julij 2014.

    Prosim za izpolnitev kratke anonimne ankete na temo varnost osebnih vozil:https://www.1ka.si/a/43295Hvala in lep pozdrav