Slovenija
23 ogledov

Za slovo 2,5 milijona

(Foto: Saša Islamović) Žurnal24 main
Rezi. Do konca leta bo število zaposlenih manjše za več kot 200; na mesec za odpravnine po 200 tisočakov.

Kriza. V Hitu bodo letos število zaposlenih zmanjšali za 206; do zdaj jih je iz družbe odšlo že 80. Povprečna odpravnina je 22 tisočakov, na vprašanje, komu in koliko so izplačali največ, pa ne želijo odgovoriti. Odhodi so večinoma sporazumni, nekaj odpovedi je posledica poslovnih razlogov – ukinitve delovnih mest in oddaje malih gostinskih enot v najem.

Po 200 tisočakov odpravnin
Za izplačilo odpravnin bodo v novogoriški družbi na mesec porabili predvidoma blizu 200 tisoč evrov, v vsem letu okoli poldrugi milijon evrov. Hit bo tudi letos končal v rdečih številkah. “Načrtovana izguba je 6,8 milijona evrov (lani naj bi končali s sedmimi milijoni minusa, celotna Hitova skupina pa z okoli 20 milijoni, op. p.). Če pogajanja s sindikati o znižanju plač ne bodo uspešna, bo minus še višji,” razlagajo v novogoriški družbi, kjer naj bi bilo ob koncu leta zaposlenih še 1.550 ljudi.

206 ljudi manj bo ob koncu leta delalo v Hitu.

Zarezali so tudi v sponzorstva in donacije, za katere so do zdaj namenili do dva milijona evrov na leto. Ta strošek naj bi zmanjšali za dve tretjini – ob pogoju, da bodo uspešni pri pogajanjih o že sklenjenih pogodbah o donacijah in sponzorstvih. Posebna revizija je pokazala, da so v preteklosti tako rekoč vsak tretji dan sklenili kakšno tovrstno pogodbo.

Kako kaže portoroškemu Casinòju?
Manj za četrtino.Maso za plače bomo letos znižali za 23 odstotkov. Število zaposlenih zmanjšujemo že tri leta, s 402 zaposlenih smo prišli na 298,” razlaga Dušan Mes, član uprave. Za odpravnine so namenili okoli 200 tisoč evrov, povprečna znaša podobno kot v Hitu okoli 20 tisočakov. V teh dneh v igralnici Lipica za popolno tehnološko prenovo investirajo 4,5 milijona evrov. S sindikati trenutno nimajo nobenih odprtih zadev. Letos načrtujejo dobiček.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.